01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Otroci iz različnih skupin in različne starosti smo si podali roke ter z veseljem in navdušenjem prihajali v novo igralnico.
Med vsakodnevnimi dejavnostmi in igro smo se spoznavali, si medsebojno pomagali in sodelovali na različne načine, zato so se med nami hitro stkala nova prijateljstva. Pri tem so nam pomagale različne socialne in tudi gibalne igre, ki smo se jih z navdušenjem igrali.
Spoznavali smo igralnico, igrače, druge prostore v našem vrtcu, otroke in vzgojiteljice. Seznanjali smo se z novimi pravili in zadolžitvami, ki smo jim že kos.
Veliko časa smo preživeli na prostem. Hodili smo na pohode ali samo krajše sprehode, kjer smo spoznavali, opazovali naravo in okolico, se pogovarjali ter se seznanjali s pravili varne hoje po pločniku in cesti.
Zelo radi se igramo in razgibavamo na igrišču, ki nam poleg igral, vozil… nudi veliko zanimivih kotičkov, kjer se spremenimo v različne pravljične junake.
Praznovali smo rojstne dneve in seveda prihod jeseni. Obiskali smo knjižnico in si izposodili knjige, ki jih vsak dan navdušeno prebiramo. Poslušali smo pravljice, ki so nas popeljale v svet domišljije ali pa so nas spoznavale in navduševale z različnimi pomembnimi sporočili.
Naučili smo se novih pesmic, deklamacij in veliko prepevali. Tudi likovno ustvarjanje je bilo del našega vsakdana. Včasih smo ustvarjali po želji, spet drugič so pod našimi spretnimi prstki nastali zanimivi izdelki, ki smo jih z veseljem razstavili v naši garderobi.
Seveda pa nam je ostalo tudi veliko časa za igro po želji, po različnih kotičkih. Le ta nam nudi veliko sprostitve, saj se lahko prepustimo svoji domišljiji, ustvarjalnosti in se zabavamo s svojimi prijatelji.

Zapisala: Barbara Mihelčič