01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V septembru smo spoznali našo novo igralnico Žabice, ki nam je nadvse všeč! Že zjutraj se združeni z otroki ostali skupin zgornjega vrtca srečamo pri igri, nato pa ostali odidejo po svojih igralnicah, mi pa ostanemo v Žabicah. Zjutraj skupaj preberemo kakšno pravljico, se pocrkljamo in zapojemo, skupaj spoznavamo družabne igre.
V tem mesecu smo praznovali dva rojstna dneva, pihali svečke ob novi torti, zaplesali in zapeli ter se igrali, igrali, igrali …
Ob lepem vremenu smo se veliko gibali zunaj; na sprehodih smo upoštevali varno pot v prometu, pazili na hojo ob robu, hkrati pa opazovali spreminjajočo se naravo in mimoidoče živali, ki smo jih z veseljem pozdravili.
Najraje smo se zadrževali na igrišču, kjer smo metali in lovili žoge, vozili samokolnice, se igrali na igralih in družili z otroki ostalih skupin.
Prvi jesenski dan smo praznovali ob gibanju na igrišču – kotalili smo buče, jih vozili s samokolnicami, metali storže in še kaj drugega. Gibalno dopoldne smo nadaljevali še naslednji dan, tako nam je bilo všeč.
Ob pravljici Velika skrivnost, Erica Battuta, smo spoznavali miškino skrivnost. Tudi mi smo, kot miška posadili svojo skrivnost – jabolčne peške, ki jih vsakodnevno spremljamo in opazujemo, kaj bo iz njih zrastlo. Ob socialni igri prepoznavanja sadja, smo s tipanjem skušali ugotoviti, kaj držimo v roki.
Ob vsakodnevnem jutranjem pozdravu, ki je prav vsak dan drugačen in nekaj posebnega, se spoznavamo, opazimo in smo pozorni drug do drugega. Z različnimi likovnimi dejavnostmi še poglabljamo spoznavanje naših vsebin; pravljice, iger in občutij.
Skozi opazovalne lončke se nam odpira nov svet drobnih živali in posebnosti določenih rastlin, ki jih z otroki z veseljem pogledamo.
Z velikim zanimanjem smo že prihiteli v mesec oktober, ki nam bo prav tako ponudil velik spekter dogodivščin.

Ana Gerčar.