01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Otroci smo tisti, ki poskrbimo, da nam v naši prisotnosti ni nikoli dolgčas. Poskrbimo za veselje in smeh, kadar ste v naši družbi. Vsakodnevno polepšamo dneve tako velikim kot malim. Vedno se razveselimo, kadar nam odrasli pripravijo zanimive dogodivščine. V prvem tednu so za nas še posebej poskrbele naše vzgojiteljice. Pripravile so različne, zanimive aktivnosti, saj je bil to naš teden, teden otroka. Vsak dan nas je čakalo novo presenečenje. Še posebej smo se razveselili plesa Pika poka, s katerim smo se predstavili na natečaju in upamo, da nas za nagrado obiščejo Poskočni muzikantje. Tako je bil za nami razigran teden, poln lepih trenutkov.
Kljub temu, da je bilo konec našega tedna, tedna otroka, nas je čakalo novo doživetje Z avtobusom smo se odpravili v vrtec Mengeš, kjer so nas prijazno sprejeli in nas povabili na skupni sprehod do Mengeške koče. Žal nas je sredi poti presenetil dež in smo se morali vrniti nazaj. Kljub temu smo preživeli prijetno dopoldne v družbi novih prijateljev, s katerimi smo uživali v skupni igri.
Seveda nismo pozabili, da je mesec oktober, mesec požarne varnosti, zato smo nekaj aktivnosti namenili gasilcem, ki v nas vedno znova prebudijo veliko zanimanje in navdušenje. Ogledali smo si Gasilski dom Moravče, kjer so nas pričakali prijazni gasilci. Z velikim navdušenjem smo jim prisluhnili in si ogledali njihovo opremo in pripomočke. Seznanili smo se s preventivnimi ukrepi, načini, kako ravnamo v nevarnih situacijah, kako se zavarujemo in podobno ter o delu gasilcev. Najbolj smo bili navdušeni nad vozilom in gasilsko opremo. Tako smo se seznanili s poklicem gasilec in ugotovili, kaj vse počnejo ter v kakšnih nesrečnih situacijah se lahko znajdemo od požara, poplave, potresa do prometne nesreče, pri katerih nam na pomoč priskočijo gasilci.
Ob tej priložnosti bi se še enkrat zahvalili gasilcem PGD Moravče za prijaznost in zanimivo predstavitev njihovega dela.
Želimo vam prijetne jesenske počitnice, otroci iz skupine Metulji z Mojco, Anjo in Klaro.

Prispevek napisala: Mojca Vozel