01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V tednu otroka, smo otrokom iz našega vrtca pripravili prav posebne dejavnosti na ravni celotnega vrtca. Tako smo se razvrstili po skupinah in si v ponedeljek ogledali kar tri zgodbe, preko gledališča »Kamišibaj«, ki nam ga je pripravila vzgojiteljica Joža Žuna. Torkov dan smo pričeli z integrirano angleščino, preostanek dopoldneva pa smo se igrali v gozdu. V sredo nas je predstava gledališča Fru-Fru nasmejala do solz, saj je govorila o kakcu, ki je padel na glavo ubogemu krtu. V četrtek smo vse tri enote vrtca zamenjali igralnice in skupina Polžkov je dopoldne preživela v skupini Mravljic iz šole. Petkov dan pa je bil dan teka našega vrtca, vsi smo tekli in zmagali, prejeli smo medalje in se kot pravi zmagovalci fotografirali v cilju.
Lepo vreme smo izkoristili vsak dan in se podali na krajše in daljše sprehode, kjer smo se učili pravilne hoje ob prometni cesti in kako jo pravilno prečkamo. Na naših sprehodih, pa smo se igrali tudi z jesenskim listjem, spoznali smo šipek, rman in materino dušico. Listje smo posušili in ga z barvami barvali, ter opazovali kako se odtisne na list.
V naslednjem tednu smo si ogledali odvoz smeti podjetja Prodnik, obiskal nas je Grini, ki skrbi za čisto okolje in pravilno ločevanje odpadkov, skupaj smo ločevali, se učili in naučili, da je najboljši odpadek tisti, ki ga sploh ni.
Ogledali smo si razstavo v knjižnici, ki so jo pripravili naši prijatelji iz skupine Gumbki, ter si prebrali zgodbo. Naučili smo se novo deklamacijo Marmelada in spoznali pesmico Kje je luna. Pravljičnega polžka pa otroci »korajžno« opravljajo vsak dan pred počitkom.
Najbolj zanimiv del meseca je bil obisk Gasilnega društva Moravče. Prijazni gasilci so nam razkazali opremo, vozila in nam povedali marsikaj zanimivega.

Otroci z Nino in Meto vas lepo pozdravljamo in vam želimo mirne praznike.

Prispevek napisala:
Nina Puc