01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mesec oktober smo začeli s tednom otroka. V tem tednu smo se prepustili domišljiji in igrivosti. Ogledali smo si Kamišibaj in lutkovno predstavo Krtek Zlatko ali Kakec, ki je padel z neba. Otroci so prinesli igrače od doma, saj smo imeli igralni dan. Odšli smo tudi v gozd, kjer je potekala igra z nestrukturiranim materialom. Za zaključek tedna pa smo zamenjali igralnico s skupino »Pikapolone«.

Mesec smo nadaljevali s temo »Juha, ki iz buč se skuha«. Prebrali smo pravljico Juha, ki iz buč se skuha (H. Cooper) in likovno ustvarjali na to temo.

Posebno smo se veselili jesenskega izleta v Ljubljano. Iz Moravč smo odšli z avtobusom do Domžal, od tam pa smo se naprej odpeljali z vlakom do Ljubljane. Ogledali smo si Železniško postajo Ljubljana ter Avtobusno postajo Ljubljana, pot smo nadaljevali po Miklošičevi ulici do Kongresnega trga. Naprej smo se sprehodili čez Čevljarski most do Prešernovega trga, kjer je bila naša prva postojanka. Ko smo se malce okrepčali pa smo odšli naprej do ljubljanske tržnice in se veselili vzpona na Ljubljanski grad z vzpenjačo. Razgledali smo se po Ljubljanskem gradu, pojedli kosilo in se še malce razgibali. Ko je bil čas odhoda, smo se vrnili z vzpenjačo, pri Lutkovnem gledališču Ljubljana pa nas je pobral avtobus, s katerim smo se vrnili nazaj v Moravče. Imeli smo se krasno in komaj čakamo naslednji izlet!

Prispevek napisala: Urša Zajc