01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Veliko lepih, zanimivih in posebnih dogodkov je v decembru razveselilo naša otroška srca in privabilo nasmehe na naša lička. Različne predstave, druženja, petje, ples, pravljice, zanimive ustvarjalne delavnice, obisk Dedka Mraza in ostale dejavnosti, so bile del našega vsakdana in ob vseh teh dogodkih smo začutili praznično veselje, srečo, razigranost, prijateljstvo in še bi lahko naštevali.
Škratek Leopold pa je poskrbel, da so se nam vsak dan zaiskrile oči ob njegovih sporočilih in posebnih darilih. Njegova domiselnost, včasih tudi nagajivost, nas je nasmejala in nas na zanimiv način popeljala v čarobnost praznikov. Našo domišljijo pa je dodatno spodbujal skrivnostni način prihajanja sporočil in daril, ki smo jih z veseljem odkrivali in iskali zanimive razlage in možnosti, kako je Leopoldu to uspelo. Razigrano in navdušeno smo razmišljali in prihajali do zanimivih, največkrat smešnih predvidevanj, kaj vse je škratek delal ponoči, ko nas ni bilo v vrtcu. Ker smo škratka kar dobro spoznali, smo mu v zahvalo večkrat zapeli pesmice, ki jih tako rad posluša, tudi poslušanje pravljic je bilo posebno, saj smo vedeli, da jih nekje skrit tudi on posluša z nami.
Nadvse nas je navdušil prvi sneg, ki nas je zvabil na igrišče. Odkrivali smo možnosti igre na snegu in se zabavali ob kepanju, lovljenju snežink, delanju odtisov in oblikovanju snega.

Toplo ognjišče in smeh v očeh,
iskreno želimo vam v teh prazničnih dneh.
Da zdravja in srečnih dogodkov nešteto,
vam v obilju nasulo bi novo leto.
Srečno v letu 2020 vam želimo otroci, Barbara in Bojana.

Prispevek napisala: Barbara Mihelčič