01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Babica Zima nam ni naklonjena s snegom. Rdeča nit meseca januarja je bila ruska pravljica Živali pri babici Zimi, ki so nam jo zaigrali osnovnošolci v telovadnici vrtca.
Tako smo po pravljici uprizorili gibanje živali v telovadnici vrtca ob različnih gibalnih izzivih. Razvijali smo fino motoriko ob izdelovanju snežakov za eko mrežo. Okrasili smo našo garderobo s tematiko Zima, otroci so dobili barvni kolaž papir, ga strigli, trgali in lepili, ter domišljijsko ustvarili zimo in babico Zimo. Izdelali pa smo tudi snežake – ropotulje, s katerimi bomo spremljali pesmice o zimi.
Spoznali smo novo deklamacijo »Januarja«, zapeli nekaj zimskih pesmic »Babica Zima«, »Kaj delajo živali pozimi«, ter prebirali slikanice in brali pravljice z zimsko tematiko.
Vsak dan smo odšli tudi na sprehod ali na igrišče, kjer smo spoznali tudi slano. Opazovali smo vremenske spremembe, ugotovili, da se je potrebno toplo obleči in ob tem spoznavali zimska oblačila. Obiskala nas je sestra Nataša iz zobne preventive Domžale in nam ob prijetni pravljici, ter prikazu na lutkah, prikazala kako si pravilno umivati zobe.
Mesec januar nam je bil naklonjen z lepim vremenom, čeprav si zelo želimo sneg, da bi naredili čisto pravega snežaka. Morda pa nam mesec februar uresniči željo, kdo ve.
Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine Polžki, z Nino in Meto.

Prispevek napisala Nina Puc