01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

»Babica zima« nas je vodila skozi mesec, a smo bili nad njo kar malo razočarani. Čakali smo sneg, ki ga ni in ni bilo. Peli smo pesmice o zimi, o snegu in o snežakih, pa ni nič pomagalo. Zato smo zimsko vzdušje pričarali sami z dramatizacijo pravljice Živeli pri babici zimi, s plesom snežink in ostalimi dejavnostmi, ki so nas na sneg vsaj malo spominjale.
Kljub temu smo vsak dan izkoristili za igro na igrišču, pri kateri smo si večkrat umazali hlače in druga oblačila. To seveda ni bila ovira za naše raziskovanje malega gozdička na igrišču, za tek, lovljenje in igranje na igralih.
Uspel nam je tudi zimski pohod za projekt Mali sonček. Navdušeno pa smo se razgibavali v telovadnici in preizkušali svoje spretnosti na razgibanem poligonu. Večkrat smo se igrali različne socialne ali gibalne igre, pri katerih že znamo upoštevati pravila.
Kar ponosni smo bili, ko smo spoznali, da lahko sami skrbimo za svoje zdravje. Spoznavali različne oblike vode in se navduševali nad opazovanjem zamrzovanja vode in taljenjem ledu.
Seveda pa smo se veliko igrali, poslušali pravljice, ustvarjali, peli, igrali na male ritmične instrumente, plesali in se imeli lepo, kljub pomanjkanju snega.

Prispevek zapisala: Barbara Mihelčič