01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Teden v februarju je naš vrtec in tudi našo skupino obogatil dogodek Teden pravljic – beremo skupaj. S sodelavko iz skupine Ježki sva se dogovorili in izmenjanje najinima skupinama pripovedovali in tudi dramatizirali pravljice. Ker je otrokom tovrstno podajanje pravljic zelo blizu in k dejavnosti radi pristopijo, je bil izbrani teden zanje zelo zanimiv.
Vsak trenutek smo izkoristili za bivanje in sprehode zunaj v naravi, saj nam svež zrak, opazovanje okolja in sprememb v letnem času dajo novo energijo in izkušnje za vsakodnevno življenje, kar nas vse skupaj bogati in usmerja za delo vnaprej.
Gibalno ponazarjanje in spoznavanje vedno novih bibarij otroci vedno znova sprejemajo odprtih ust. Komaj že čakajo, da lahko ponovijo gibe, ki ponazarja izgovorjeno vsebino, hkrati pa z omenjenim otroci hitro usvajajo nove vsebine in predvsem na njim primeren način, preko igre in sproščenega izvajanja.
Ker smo skupina Žabice in otroci zelo radi ustvarjajo, sva se s sodelavko odločili, da se udeležimo tudi ustvarjalnega natečaja. Z otroki smo skupaj izdelali pustne kostume žabice, v katerih so otroci rajali in plesali.

Zapisala: Ana Gerčar.