01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

MAREC
V marcu smo preživeli skupaj le dva tedna, ki sta bila polna zanimivih dogodkov in doživetij.
Z veseljem smo se pripravljali na nastop za starše, na katerem smo pokazali, kaj že znamo in jih navdušili. Na ustvarjalni pomladni delavnici smo skupaj s svojimi starši, bratci in sestricami izdelovali dekoracijo za igralnico in pomladni venček, ki smo ga odnesli domov. Preživeli smo lepo popoldne o katerem smo se še nekaj naslednjih dni pogovarjali, predvsem pa smo uživali in ponosno opazovali dekoracijo na oknih.
Praznovali smo rojstni dan in se z Ano učili angleščine. Prepevali smo pesmice s pomladno vsebino, igrali na lastne instrumente in se igrali različne igrice. Navdušeno smo poslušali zgodbice in pravljice ter zaključevali projekt Pravljični palček. Seveda smo našo ustvarjalnost izražali na različne načine in se preizkusili v gubanju papirja, striženju, lepljenju, slikanju in še bi lahko naštevali.
Hodili smo na daljše in krajše sprehode, veliko časa smo preživeli na igrišču, kjer smo se igrali različne igre vlog, se vozili s skiroji, poganjalci in se razgibavali na igralih. Odšli smo na pohod za projekt Mali sonček na Hribce in se skozi Češnjice vračali nazaj v Moravče. Sprehode in pohod smo izkoristili za opazovanje narave. Prepoznavali in poimenovali smo znanilce pomladi, poslušali ptičje petje in druge zvoke v naravi in se veliko pogovarjali.
Bilo nam je lepo.

Prispevek napisala: Barbara Mihelčič

Želiva vam lepe velikonočne praznike.
Barbara in Bojana