01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Žabice v marcu

Z otroki naše skupine Žabice smo tudi v marcu vsak dan izkoristili za sprehode v naravi. Na sprehodih smo prepevali in utrjujevali že poznane bibarije, se na prijetnih prostorih v objemu narave igrali gibalne, glasbeno-didaktične in socialne igre, v katerih otroci res uživajo. Preizkušali smo, kaj se zgodi, če v lužo vržemo kamen; manjšega in večjega. Naravo smo spoznavali tudi z »znanstvenega« vidika. Z opazovalnimi lončki in drugimi raziskovalnimi pripomočki smo si pobliže pogledali manjše travniške žuželke in tudi kakšno rastlino.
Skupaj smo začeli ustvarjati veliko umetnijo po pravljici Trije prašički, ki nam je dobro poznana in nas je navdihnila za likovne dejavnosti. Vsi materiali, ki smo jih in jih še bomo pri tem uporabljali, so odpadni materiali; s ponovno uporabo smo jih reciklirali in posredno na ta način poskrbeli tudi za naravo.
Z izvedbo prijetnega popoldanskega druženja na Pomladnih delavnicah, smo z otroki in njihovimi starši z ustvarjanjem skupaj okrasili igralnico in oglasne deske, da je k nam zares prišla pomlad.
Sredi meseca marca pa so nas presenetile nepredvidene okoliščine, zaradi katerih smo večinoma ostali doma. Želela sem, da so otroci še vedno povezani z vrtcem, čeprav le na daljavo. Staršem otrok pošiljam ideje za dejavnosti, ki jih lahko ustvarjajo doma, namig za prepevanje kakšne pesmi, deklamiranje bibarije …
Predvsem pa upam, da ste vsi zdravi ter preživljate te dneve skupaj s svojimi najbližjimi, da nam ob vsem tem ostajajo tudi lepi spomini na dneve preživete ob igri z našimi najdražjimi.

Napisala: Ana Gerčar.