01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

September je mednarodni mesec ozaveščanja o otroškem raku. Zaradi izrednih razmer (Covid-19) je Tek junakov – druženje otrok obolelih z rakom, letos odpovedan. Valerija in Ivo Čarman, na Hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani, otroke obiskujeta zadnjih 22 let. Z njimi sta povezana po srcu in duši. Odločila sta se, da bodo Junaki letos Slovenijo povezali drugače,

Zlata pentljica je mednarodni simbol otroškega raka, predstavlja boj otrok in njihovih družin. Simbolizira stiske, upanje, želje in sanje, vse tisto, kar zdrav človek jemlje samoumevno.

V našem vrtcu imamo super Junaka Andreasa, ki je predal ZLATO PENTLJICO ravnatelju, Mateju Žistu, pomočnici ravnatelja vrtca, Branki Peterlin in vzgojiteljicama, Barbari Mihelčič in Metodi Vesel, ki skrbita za Andreasove prijatelje, dokler se tudi on ne vrne v vrtec.

Andreas je oktobra 2019 zbolel za rakom. Zdravljenje je bilo zahtevno, vendar Andreas se ni predal. Bil je močnejši od bolezni. Bolezen je uspešno premagal in po 6 kemoterapijah dosegel cilj zdravljenja. To je popolna remisija. Želimo mu, da ostane za vedno zdrav in da se čim prej vrne nazaj v vrtec, med svoje vrstnike.

Starši Andreasa, vodstvo in kolektiv vrtca