01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

“LE ŽIVETI NI DOVOLJ!”
je rekel metulj.
Imeti moramo
sonce, svobodo
in majceno cvetlico.
Hans Christian Andersen

Narahlo smo z žametnimi krili poleteli skozi mesec september, stkali prav posebno nit prijateljstva in okrepili socialne odnose.
Ko ste srečali otroka z metuljem na roki, ste vedeli da spada v skupino Metuljev, izdelali smo si metuljeve zapestnice, ki so nas spremljale skozi mesec september. Praznovali smo rojstne dneve in se veliko potepali lahkih kril naokrog. Ker nam je bilo septembra vreme zares naklonjeno, smo izvedli kar tri izlete za športni program Malega sončka. Skupaj s prijatelji iz skupine Ježki, pa smo se odpravili na sprehod do ribnikov.
Na sprehodih smo se veliko učili, tako smo si ogledali čistilno napravo, žetje koruze, žaganje hlodov na žagi, nabirali smo jesenske plodove, “rohkali” koruzo, prijazna gospa Tončka, pa nam je razkazala svoj vrt v Moravčah in nas podučila o vrtni zelenjavi.
Sodelovali smo tudi pri projektu Kulturne dediščine, naš plakat pa je razstavljen v knjižnici Moravče, lepo povabljeni na ogled.
V letošnjem letu smo začeli s projektom Pravljičnega palčka, na pravljičnem stolu nam pripovedovanje pravljic in pesmice ne predstavlja nobenega problema, zelo smo pogumni.
Obiskala nas je ga. Nataša iz zobne preventive Domžale in nam prebrala čudovito pravljico o zobeh, ter nas naučila pravilne higiene zob. Prav poseben obisk, pa je bil obisk čisto pravega metulja “Monarha”, ki je z nami na okenski polici preživel dopoldan, zelo ga je zanimalo kaj vse počnemo in kako lepo se imamo, potem je odletel, daleč v širni svet.
Pred šolo nas je presenetil poligon in hitro smo ga preizkusili, seveda za nas Metulje, “mala malica”.
Seveda pa smo tudi ustvarjali, tehnika zrcalnega tiskanja je obrodila čudovite barvne metulje, ki nam krasijo garderobo, v personalni mapi, pa imamo že lepe izdelke grafomotorike.

Naj bo jesen barvna in čudovita, kot metuljeva krila.

Lep pozdrav iz Metuljev.

Prispevek napisala:
Nina Puc