01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Otroci potrebujejo ljubezen
Še posebej takrat, ko si je ne zaslužijo.
(Harold Hulburt)

“Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja 7 dni. Teden otroka temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov. Mednarodna zveza za varstvo otrok in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef, pa sta od leta 1957 skrbela za obeleževanje tega dne…(povzeto po http://www.zpms.si)”.

Teden otroka vsako leto obeležimo tudi v vrtcu. Letošnje vodilo je bilo: “Odgovor je pogovor” in 30-letnica TOM telefona, za pomoč otrokom v stiski.

V skupini Metulji smo teden začeli z igro, preko katere se spletajo različne komunikacije, verbalne in neverbalne in zelo zanimivo jih je opazovati, kot barve jesenskega listja.
Ob čudoviti glasbeni pravljici učiteljice glasbe Mojce Malovrh, smo doživeli jesen v glasbi. Končno smo se dobili z našo učiteljico angleščine Ano, ki smo jo že zelo težko pričakovali.

Praznovali smo rojstni dan in veliko uživali v naravi, s sprehodi, igro na igrišču in v gozdu. Spoznali in prepevali smo jesenske pesmice in se učili deklamacijo. Radi opazujemo naravo, sploh zdaj, ko nam ponuja tako čudovito paleto barv.

Žal pa se je med nas zopet vrnil virus Covid-19 in vrtec je zaprl svoja vrata. Metulji smo na vezi v naši internetni skupini in preko e-asistenta. Vsi si močno želimo, da virus čim prej premagamo in se vrnemo v naš vrtec k prijateljem in igri.

Ostanite zdravi in kmalu bomo zopet skupaj.

Prispevek napisala: Nina Puc