01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V pričakovanju pomladi
V mesecu marcu smo veliko ustvarjali in sicer pomladne izdelke, saj nas je vreme že v začetku meseca opominjal, da prihajajo toplejši meseci. Okrasili smo igralnico, naša stekla, da se počutimo bolj spomladansko, k sodelovanju pa smo povabili tudi starše in otroke, da so skupaj doma imeli pomladne delavnice in tako izdelali pomladni izdelek, ki so ga prinesli v vrtec, kjer smo naredili razstavo.
Skoraj vsak dan smo se odpravili na svež zrak, na sprehod (in to kar brez bibe=) ) ali pa na igrišče, kjer vsi otroci zelo uživajo.
Prepevali smo pomladne pesmi, prebirali knjige in se s tem spomnili na svetovni dan pravljic, ravno tako pa smo obeležili svetovni dan ustne higiene. Ogledali smo si dva posnetka, se pogovorili in umivali zobke »pajackom« s prilagojeno krtačko.
Vzgojiteljici sva izdelali skrivnostne škatle: v vsaki škatli je ena finomotorična naloga za otroke. Otroci so se škatel razveselili in uspešno opravljajo izzive, ki so v njej.
Izdelali smo tudi izdelek za mamice, saj so praznovale svoj praznik: materinski dan in jim s tem vsaj malo polepšali dan..
Vsem želimo lepe pomladne dni!
Skupina Žabice