01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Mamica (Z. Majhen)
“Kdor je nima, ni rojen,
takšen najbrž ni noben…”

Narava se prebuja, prihaja pomlad. V mesecu marcu praznujemo praznike, ki so močno povezani z družino, zato smo se v Metuljih veliko pogovarjali o družini, družinskih članih in na to temo tudi ustvarjali. Naše spretne roke že dobro slikajo, barvajo, strižejo, lepijo in na splošno rade ustvarjajo.

Za mamice in očke smo skozi cel mesec izdelovali darila, ja, kar veliko časa, ampak pomembno je, da so darila naredili otroci sami, s svojimi spretnimi rokami in ljubeznijo. Počasi, ampak samo njihovo. Naučili smo se deklamacijo Mamica, Z. Majhen, ki ima kar tri štirivrstične kitice. Bravo mi. Prepevali smo znane pesmi in se naučili Pomladno, O. Zupančiča.

Narava nas je vabila v svoj objem, tako, da smo se vsak dan ne glede na vreme odpravili na sprehod in igro na igrišču. Spoznavali smo živali v okolici, pomladanske znanilce, raziskovali gozd in se sprehajali ob Drtijščici.

Ogledali smo si čudovito razstavo slik pred knjižnico in spoznali kako potuje pismo. Obiskali smo prijatelja Bora, ki nam je v gozdu razkazal kako poteka gradnja gozdne hišice.

20. marca pa smo obeležili svetovni dan ustnega zdravja, prebrali smo dve pravljici o zobkih in pravilni higieni, se pogovarjali o umivanju zob in pravilni prehrani.

Poslovili smo se tudi od naše drage kuharice Zlate, ki je zdaj srečna upokojenka, Zlata, srečno in lepo uživaj. Hvala za vse. V slovo smo ji izdelali čudovito rožo in napisali nekaj besed.

Mesec marec je minil, kot bi švignil, še malo, pa bomo že skoraj na morju.

Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Metuljev, z Nino in Meto.

Prispevek napisala: Nina Puc