01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V tem kratkem času, ki smo ga preživeli v vrtcu, smo bili zelo aktivni. Izvajali smo različne dejavnosti, ki so bile povezane z našimi projekti, ki jih počasi zaključujemo.
Otroci so svojim prijateljem pripovedovali pravljice in pesmice, ki so jih v okviru Pravljičnega palčka prebirali doma, skupaj s svojimi starši. Za vsako pravljico ali pesmico smo nalepili pike na pikapolonico in se veselili, ko je bilo pikic dovolj. Pravljice so nas seveda spremljale pri različnih vsakodnevnih dejavnosti, tudi pred počitkom.
Zaključevali smo tudi projekt Pasavček, kjer smo utrjevali pravila varne, pravilne hoje po pločniku in cesti ter varno prečkanje ceste. Opazovali smo promet, prepoznavali in poimenovali prometne znake in se naučili nove deklamacije Zebra. Pogovarjali smo se o varnosti pri vožnji v avtu ali v avtobusu. Otroci že vedno, da morajo biti vedno pripeti in lepo sedeti.
Projekt Mali sonček nas vedno vodi v dejavnosti, kjer se razgibavamo in razvijamo različne spretnosti, moč, vzdržljivost, vztrajnost… in v tem mesecu smo pretekli 200 m, plesali, peli in se razgibavali ob različnih rajalnih igrah, se vozili s skiroji in poganjalci ter premagovali različne ovire. Tudi sicer smo se veliko gibali in igrali na svežem zraku. Zelo radi smo se igrali na igrišču in navdušeno sodelovali pri različnih gibalnih igrah. Hodili smo na sprehode, kjer smo opazovali naravo, promet in izkoristili naravne materiale za domišljijsko igro.
Z velikim navdušenjem pa smo ustvari naš mali vrtiček kar v igralnici. Posadili smo fižol v lončke, ga pridno zalivali in opazovali, kaj se z njim dogaja v različnih pogojih.
Navdušeno smo praznovali rojstne dneve in omogočili slavljencem res poseben in zanimiv dan.
Izvajali smo jogo za otroke, peli, ustvarjali in se veliko igrali.

Zapisala Barbara Mihelčič