01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

V mesecu septembru je v skupino Gumbki prišlo 19 otrok. 11 otrok je prišlo iz drugih skupin, 8 pa je prvič prestopilo prag vrtca. Zato smo v mesecu septembru največ pozornosti namenili uvajanju otrok na nove spremembe: spoznavanje vrtca, novih vzgojiteljev, prijateljev, igralnice in okolice vrtca. Novinci so se uspešno uvedli in starši so lahko kmalu zapustili igralnico. Tako smo na začetku lepe dopoldneve izkoristili za bivanje na vrtčevskem igrišču. Plezali smo po igralih, se spuščali po toboganih, se vozili s skiroji, poganjalci in tricikli ter se igrali v peskovniku in s kamenčki, pri tem pa uporabljali različne pripomočke. Nekajkrat smo se sprehodili v okolici vrtca in šole ter po Moravčah, nato pa smo jo »mahnili« tudi okrog Drtijščice in proti Hribcam. Kljub temu, da so v skupini nekateri otroci stari komaj 2 leti, smo poti uspešno prehodili.
Dotaknili smo se tudi jesenskih tematik. Prebirali smo pravljice na temo jeseni, prepevali jesenske pesmi in se naučili novo deklamacijo Ježek in listki (M. Oblak). Tudi likovno smo bili ustvarjalni. Izdelali smo trganko gumbek in ježka iz kartona ter naravnih materialov. S skupnimi močmi pa smo ustvarili jesensko dekoracijo za vhodna vrata v igralnico – jesensko drevo.
Veliko smo se igrali z naravnim materialom, ki smo ga nabrali na naših sprehodih (listje, iglice, storži, kamenčki, želod, žir, kostanj, vejice, koruza, buče), ga razvrščali po oblikah, barvah, velikosti.
Odločili smo se, da bomo skozi celo leto opazovali vremenske pojave in jih vsakodnevno beležili v naš vremenski koledar. To vsak dan storita dežurna otroka, ki ju vsakodnevno določimo s pomočjo table za dežurstva. Seznanili smo se s pesmijo Ob bistrem potoku je mlin in jo večkrat prepevali.
Mesec september je mini hitro, vrtca smo se lepo navadili, sedaj pa komaj čakamo, kaj nam prinašajo dnevi v oktobru.

Zapisala: Urša Zajc