01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Oktober smo začeli s prav posebnim tednom – tednom otroka, z naslovom Razigran, uživaj dan. To smo prav zares naredili. Otroci so teden preživeli ob pripovedovanju različnih kamišibajev, na temo ogleda so veliko samostojno ustvarjali, prepevali novo razgibano jesensko pesem (Jesenska) ter reševali križ/kraž, pod okriljem Knjižnice Daneta Zajca Moravče.
Otroci so opazovali preprost prikaz pletenja košaric, nato pa so se v pletenju preizkusili tudi sami. Spoznali so običaj pletenja košar na različne načine, skupaj pa smo si ogledali tudi video prikaz same izdelave košar. Izredno spretno so »vozili slalom« s tankimi vrbovimi vejicami med pritrjenimi ogrodnimi paličicami ter razvijali in krepili spretnosti fine motorike. Spretne roke so znova in znova posegale po novih vejicah, otroci pa so ves čas proste igre prihajali k dejavnosti in spraševali, kdaj bodo na vrsti tudi oni. Seveda so košarice pripravljene za prav vse otroke, da bodo lahko pletli košarice tudi v novembru.
Pomemben dan Svetovni dan hrane smo v naši skupini praznovali tako, da si je vsak otrok sam naredil sadno nabodalo in ga tudi z užitkom pojedel.
Sledil je obisk gasilskega doma in zabavni kostančkov piknik.

Zapisala: Ana Gerčar.