01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec) vrtec.moravce-osjvmo@guest.arnes.si

Po zimskih počitnicah smo se vrnili v vrtčevske prostore. Že takoj smo se lotili velikega projekta v tem mesecu, in sicer izdelavo kurentov. Ogledali smo si posnetek kurentov, spoznali njihov pomen ter oblačila. Iz plastenke smo izdelali vsak svojega kurenta. Sprva smo plastenko kaširali z razredčenim mekol lepilom, dodali palice, trakove iz časopisa, okrasne trakove ter izdelali masko za kurenta. Napolnili smo jih z kamni in naši kurenti so zaživeli. Pripravljeni so, da skupaj preženemo zimo in v našo deželo povabimo pomlad. Na pustni torek pa v vrtec nismo prišli otroci, temveč superjunaki, metulji, princeske, gasilec, policist, indijanec, dinozaver, krokodil in še marsikdo drug. Hecamo se! Seveda smo bili to mi, otroci našemljeni v pustne maske. Odpravili smo se po mestu na pustno povorko in preganjali zimo. Rajanje smo nadaljevali s plesom skupaj s prijatelji iz skupine “Pikapolone”, pri kosilu pa se posladkali s slastnimi krofi.
V tem mesecu smo se med drugim prelevili v pisatelje. Vsak izmed nas je izdelal čisto svojo pravljico. Sami smo si izmislili besedilo ter pravljico tudi ilustrirali. Predstavili smo jih svojim prijateljem, nekatere so bile kratke, druge dolge, a prav vse zanimive in zabavne.
Od meseca februarja smo se hitro poslovili, saj na vrata že trka pomladni mesec marec. Veselimo se vsega, kar nam bo prinesel. Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine »Metulji« s Klavdijo, Natašo in Metodo.

Besedilo: Klavdija Gorišek