01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Oktobrsko popotovanje nas je s tednom otroka popeljalo v čudovite dejavnosti in aktivnosti, ki so se nizale skozi celotni mesec. Tako kot nam jesen niza čudovite barve, sva z Martino otrokom ponujali barvito paleto nepozabnih trenutkov. Mesec smo pričeli s predstavo kamišibaja, ki nam jo je pripravila Maja Papež Ilič – hvala Maja, s programom Malega sončka smo skočili na poligon buč, koruze, kostanja in jesenskega veselja. Pridružili smo se vseslovenskemu množičnemu teku otrok in vsi zmagali, prejeli kolajne in priznanja in tako pridobili še eno veščino več v življenju, ni pomembno zmagati, važno je sodelovati.
Mesec oktober je posvečen tudi varnosti, požarni seveda, tako smo se odpravili na nepozabno raziskovanje gasilnega doma, rekvizitov, ter se preizkusili v špricanju s cevjo. Obiskali so nas tudi policaji in z zanimanjem smo si ogledali tehnična vozila in pripomočke, seveda pa so bila najbolj zanimiva sirena in svetleče luči.
Zelo radi sodelujemo s šolo, saj nam vedno kaj prijetnega pripravijo, tako so tudi zdaj. Pod taktirko učiteljice Joži Zaveršnik in učencem dramskega krožka, smo si ogledali zares odlično predstavo Bobek in barčica.
Nismo se pozabili sladkati, vendar zdravo, zato smo priredili kostanjev piknik z našimi prijatelji in uživali na terasi ob božanju sončnih žarkov.
Tudi ustvarjali smo, naredili smo simbol naše skupine – ježke iz borovih iglic, nastali so čudoviti izdelki.
Vsak dan pa se odpravimo na sprehod, ne glede na vse, najbolj pomembno je to, da se znamo že sami urediti in z vajo nam je to tudi uspelo. Sprehajamo pa se tudi že brez bibe, saj smo zelO veliki. Na naših sprehodih najraje opazujemo spreminjajočo se naravo, tako smo v mesecu oktobru opazovali čudovita jesenska drevesa.

Lepo vas pozdravljamo do naslednjič.

Ježki z Nino in Martino.

Prispevek in foto: Nina Puc

     

 

Dostopnost