01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Mesec smo pričeli s »Tednom otroka«, projektom v okviru Prijateljske zveze Slovenija. Posvetili smo se raziskovanju sebe, naše ožje in širše okolice. S prijatelji iz skupine »Mravljice« in »Gumbki« smo se odpravili na drugi pohod v tem letu, na Planinski dom Ušte. Strma pot navzgor nas ni ustavila, prihod na vrh pa nas je razveselil s čudovitim pogledom na moravško dolino ter ostale pokrajine v okolici.

V tem mesecu smo imeli evakuacijsko vajo z gasilci, ogledali smo si gasilski dom; gasilci pa so nam predstavili svojo opremo, vozilo ter predstavili svoje delo. Obiskali so nas tudi policisti s svojimi vozili; pokazali so nam policijski kombi in lahko smo se skrili v »kletko«, ki se skriva v zadnjem delu kombija. Večkrat v tem mesecu smo se odpravili v gozd; jesenski gozd nas razvaja s svojimi plodovi ter barvami, v njem zelo uživamo. Konec meseca nas je obiskala zobna asistentka Nataša, s katero smo se pogovarjali o pomembnosti higiene zob, prisluhnili smo pravljici in si pod njenim nadzorom ščetkali zobe. Sicer pa smo veliko časa namenili igri, najbolj pomembni dejavnosti v našem predšolskem obdobju, igri znotraj ter izven naše igralnice.

Pred nami je že mesec november, slišali smo, da bo za nas letos zelo poseben, saj nas čaka zanimiva dogodivščina. Več o tem pa naslednjič.

Lepo vas pozdravljamo, »Metulji« s Klavdijo, Marto in Brigito

Dostopnost