01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

V mesecu novembru praznujemo prav poseben dan, imenovan Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga obeležujejo v vseh slovenskih vrtcih in šolah. Tudi v naši skupini smo se z veseljem pridružili projektu pod sloganom Kruh za zajtrk – super dan! Ob tej priložnosti smo nekaj naših dejavnosti namenili spoznavanju pomena tradicionalnega slovenskega zajtrka. Pogovarjali smo se o pomenu zajtrka, o zdravem načinu prehranjevanja in o lokalno pridelani hrane. Izdelali smo plakat, se igrali gibalno zgodbo Od zrna do kruha, pri kateri smo ob pripovedovanju zgodbe izvajali različne gibalne motive. Spoznali smo tudi novo pesem o kruhu:

Bela moka, lonček vode,
košček kvas, ščep soli,
če to dobro zmešaš,
fino se testo dobi.
Že pripravljena je peč,
hlebček kruh – dobra peč!
(Janez Bitenc)
Na dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka smo imeli na naših mizah domača živila kruh, maslo, med, mleko in jabolka iz lokalnih kmetij, ki smo se ga z veseljem privoščili.
V drugi polovici meseca novembra pa so bile naše dejavnosti posvečene velikemu dogodku v našem vrtcu. Pripravljali smo se na PRAVLJIČNI BAZAR, ki je potekal v torek, 28. 11. 2023. Pomagali smo vzgojiteljicama po svojih zmožnostih. Najbolj smo se razveselili, ko smo se spremenili v pravljične palčke in odnesli vabila povabljenim gostom na naš bazar. Upam, da nas bodo obiskali tudi v vrtcu, saj se bliža najbolj praznični mesec v letu. Vsi ga že nestrpno pričakujemo in se veselimo presenečenj.

Lepo vas pozdravljamo, otroci iz skupine Murenčki z Mojco in Bojano

     

Dostopnost