01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

»Sredi zvezd, noč in dan, se vrti naš svet. Zemlja pleše tja med zvezde…«
Ob čudoviti slovenski pesmi smo zaplesali in pričeli spoznavati naš planet, Zemljo. Ugotovili smo, da je sestavljena iz celin in morja, postavljena pa je v vesolje poleg drugih planetov, okrog njih pa kroži Sonce. Pričeli smo spoznavati posamezne celine, ugotovili, da mi živimo v Evropi. Naučili smo se afriško pesem »Si ma ma ka« in ob njej zaplesali afriški ples.
Veliko časa smo preživeli zunaj, na prostem, v gozdu. Ob svetovnem dnevu čebel smo obiskali Čebelarski dom v Moravčah, kjer so nam prijazni čebelarji predstavili, kako pomembne so čebele na našem planetu. V začetku meseca smo imeli podelitev priznanj za otroke, ki so uspešno končali bralni projekt »Pravljični palček«.
Najlepši dan v tem mesecu pa je bil dan, ko smo se odpravili na izlet v Prekmurje. Obiskali smo Vulkanijo; odpotovali smo v podzemlje vulkana in v vesolje, se z vlakom odpeljali po Goričkem in si ogledali tamkajšnjo okolico. Izlet smo zaključili na igralih v parku Expano. Kljub malček slabemu vremenu, smo se imeli čudovito.

Lepo vas pozdravljamo do prihodnjič,
otroci iz skupine »Metulji« s Klavdijo, Marto in Brigito.

     

Dostopnost