01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

V mesecu aprilu smo naše dejavnosti namenili temi z naslovom “Počutim se dobro”. Z otroki smo raziskovali, kdaj se počutimo dobro. Najbolj smo veseli, kadar se gibamo v različnih okoljih. Tako smo se veliko gibali na prostem, na svežem zraku. Včasih pa smo telovadili in razgibavali naša telesa kar v igralnici. Spoznavali smo tudi prehrano, pri kateri smo se srečali s pojmoma zdrava in nezdrava prehrana. To dejavnost pa smo kar sami spremenili, in sicer smo raje razvrščali po tem, kaj radi jemo in kaj malo manj. :)
Dobro pa se počutimo tudi, kadar smo zdravi. Ob tej priložnosti smo si ogledali odlomek lutkovnega filma Čiste roke za zdrave otroke, ki nas je spodbudil k bolj pravilnemu umivanju rok.
Na naše počutje pa vplivajo tudi različna razpoloženja (veselje, žalost, prestrašenost), katere smo spoznavali preko različnih fotografij obrazov in lutk, ki smo si jih narisali na dlani. Svoje razpoloženje smo izrazili in povezali z risanjem, barvanjem in izbiro barv. Radi smo sodelovali pri pesmi Ko si srečen in jo gibalno ponazorili.
Za ustvarjanje smo izbrali temo aprilsko vreme, saj nas skoraj vsakodnevno preseneča z različnimi vremenskimi pojavi. Pogovarjali in opazovali smo vreme ter spoznavali nekatere simbole, ki jih uporabljamo za označevanje vremen.

Lepo vas pozdravljamo otroci iz skupine Muce z Janjo in Špelo
Prispevek napisala Janja Levičnik Podržaj

    

Dostopnost