01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

V zadnjem času se v okolici našega vrtca ves čas nekaj gradi. Kadar se odpravimo na sprehod, vidimo delavce, ki pridno delajo, mimo se vozijo različna vozila, od traktorjev do velikih tovornjakov, žerjavov. Naši pogledi se vedno znova in znova z velikim zanimanjem obračajo proti gradbišču. Vedno opazimo nekaj novega, drugačnega in zanimivega.
Naša velika želja je bila, da bi se kdaj lahko tudi sami odpravili na gradbišče, se tam preizkusili v vlogi delavca in vozili različne gradbene stroje. Naša željo sta izpolnili naši vzgojiteljici in tako smo v mesecu aprilu našo igralnico in teraso spremenili v ¨gradbišče¨. Z velikim veseljem in navdušenjem smo po naših najboljših močeh pomagali vzgojiteljicama pri pripravi in tako smo skupaj pripravili brezrokavnike, zaščitne čelade, pisarno, material za gradnjo, gradbeno orodje ter gradbene stroje. In tako smo lahko pričeli s težko pričakovano igro na ¨gradbišču¨. Vsak dan znova smo spoznavali, odkrivali in raziskovali delo na ¨gradbišču¨. V pisarni smo risali načrte za gradnjo, se po telefonu dogovarjali za prevoze in naročila materiala, gradili različne hiše, stolpnice, pri katerih smo si pomagali s pomočjo metra. Pri gradnji smo razvijali našo ustvarjalno domišljijo in predstavljivost ter se urili v fino motoriki. Spoznali smo nekatere stroje, mešalnik betona, prekucnik, rovokopač, buldožer in nakladalnik. Preizkusili smo se v vožnji tovornjaka in pokazali svojo spretnost vodenja gradbenega žerjava, ki smo ju izdelali iz odpadnega materiala.
Delavci smo skozi cel mesec imeli veliko dela, a naše pridne roke so zgradile veliko zanimivih hiš, stolpnic, cest…Vsak dan je bilo delo na gradbišču zanimivo in zabavno.

Lepo vas pozdravljamo ¨delavci z gradbišča pri Murenčkih.¨

     

Dostopnost