01 7231 227 (spodnji vrtec) | 01 7232 900 (zgornji vrtec)

Tokratna tema meseca je bila »Na gradbišču«. Za začetek smo se odpravili pogledat, kako izgleda pravo gradbišče – pri zdravstvenem domu, kjer zidajo nov dom za starejše – kaj vse vsebuje pravo gradbišče. Cel mesec smo v igralnici imeli svoje gradbišče – izdelali smo si svoje dvigalo, si zgradili hišo, postavljali prometne znake, vozili tovor s tovornjaki in traktorji itn. Tudi pri ustvarjanju in prepevanju smo bili gradbeno razpoloženi. Naša pesem meseca je bila prav gotovo Pri nas pa hiško zidamo.
Prvič pa smo se (s starejšimi otroki) odpravili na daljši pohod za projekt Mali sonček: skupaj z otroki skupine Murenčki smo z nahrbtnikom na rami zakorakali proti Hribcam in pot nadaljevali do Češnjic ter se potem vrnili, malo utrujeni a toliko bolj ponosni, nazaj v vrtec.
Udeležili smo se dneva odprtih vrat čebelarjev v Zalogu, kjer so nas prijazno gostili čebelarji in nam pokazali, kje domujejo čebele in kako čebelarji za njih skrbijo ter kaj vse nam dajo te pridne živalce. Sodelovali smo tudi pri podnebnemu teku ob dnevu Zemlje, kjer smo tekli ob Drtijščici.

Prispevek zapisala: Petra Štefan

    

 

Dostopnost